Εκδηλώσεις σχολείων!

Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2012 22:21

Αποκριάτικα δρώμενα στο 1ο Δημοτικό Κιλκίς

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με θέμα τα αποκριάτικα δρώμενα.
Ο χώρος του Σχολείου διακοσμήθηκε από τις όμορφες αποκριάτικες φιγούρες που φιλοτέχνησε με πολύ μεράκι η εικαστικός του Σχολείου κ. Οργιανέλη Δέσποινα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Στραβοκώστα Εύα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τα δρώμενα «Το γαϊτανάκι της αγάπης» και «Το τραγούδι του χαρταετού».
Η ΣΤ΄τάξη με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Μπαζιργιάννη Αντώνη παρουσίασαν παραδοσιακά και λαϊκά αστικά έθιμα της αποκριάς όπως «Γέρασα μωρέ παιδιά», «Μικρασιάτικος αμανές», «Κουδουνοφόρος», «Ο Χάσκαρης» κ.ά.
Στη συνέχεια,  οι μαθητές μεταβήκαν στην αυλή του Σχολείου όπου αναπαράστησαν το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού και  του ανάμματος  της φωτιάς με παραδοσιακούς χορούς όπου πήραν μέρος με πολύ κέφι μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Μέσα από τις βιωματικές αυτές δράσεις τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την παράδοση και τα έθιμα των αποκριών διαφόρων τόπων της Ελλάδος, χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά.

Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2012 12:34

Αποκριάτικο ξεφάντωμα για το 2ο Δημοτικό Κιλκίς

Ένα τρελό αποκριάτικο ξεφάντωμα έζησαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, σε μια όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.
Η εκδήλωση οργανώθηκε στο κέντρο διασκέδασης ΘΕΑΤΡΟ του Κιλκίς και η μεγάλη και οργανωμένη αίθουσα βοήθησε στο να ξεδιπλωθεί το ταλέντο και ο αυθορμητισμός των παιδιών, που διασκέδασαν με την ψυχή τους, με τις καρναβαλίστικες στολές τους, παρέα με τους κλόουν και τα παιχνιδίσματά τους.

Αποκριάτικες δραστηριότητες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το τσικνίσανε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς την Τσικνοπέμπτη (16/2) με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μέλη του Συλλόγου ανέλαβαν να αγοράσουν και να ψήσουν σουβλάκια για όλα τα παιδιά του σχολείου, ενώ οι εκπαιδευτικοί επιμελήθηκαν τις μεταμφιέσεις και το χορευτικό πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση τείνει να γίνει παράδοση στο σχολείο, αφού τη στηρίζουν ολόψυχα εκπαιδευτικοί, γονείς και φυσικά οι μαθητές

Επίσης την Παρασκευή 17/2 πραγματοποιήθηκε και ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Κτήμα των Ευχών, εκδήλωση η οποία είχε επίσης μεγάλη συμμετοχή και κέφι και στέφθηκε με επιτυχία και φέτος.